BOUWBEDRIJF BOOGERT | WAAROM BOUWMENSEN?
Bouwbedrijf Boogert neemt al jarenlang leerlingen af bij alle 3 onze vestigingen!
Waarom neemt Bouwbedrijf Boogert al jaren leerlingen bij Bouwmensen Zuid-West af?
Sinds de oprichting van de BOZ (Bouwopleiding Zeeland, nu Bouwmensen) zijn de bouwbedrijven in Zeeland collectief betrokken en verantwoordelijk om leerlingen af te nemen en op te leiden. Zo ook Bouwbedrijf Boogert. De vader van Directeur Hans Boogert zat al in de opleidingscommissie en zag het belang van de bouwopleiding al vroeg.
De collectieve afspraken van toen, gelden nog steeds. Leerlingen stromen na het middelbaaronderwijs door naar het werk-leer traject. Dit gebeurt altijd via Bouwmensen. De leerlingen worden vervolgens bij de bedrijven ‘uitgeleend’.
Wat is voor Bouwbedrijf Boogert de meerwaarde van Bouwmensen Zuid-West?
- Bouwmensen kent de leerlingen en de bedrijven zodat, altijd in goed overleg, een passende leerling wordt gezocht.
- De leerling krijgt een introductie en wordt pas uitgeplaatst bij behalen VCA en voldoende kwaliteiten (basis).
- De opleiding is gedekt: Bouwmensen bewaakt de opleiding, zowel theorie als praktijk. Aan het bedrijf de taak om de leerling in de praktijk de onderdelen te bieden die benodigd zijn voor de opleiding.
- Heeft de leerling een verkeerde keuze gemaakt qua opleiding of klikt het niet met het leerbedrijf? Dan wordt deze in goed overleg terug geplaatst bij Bouwmensen, zonder kosten en administratieve rompslomp. Dit geeft bescherming aan zowel leerling als Leerbedrijf!
Het is waardevol om vakmensen al van jongs af aan op te leiden en de juiste kennis mee te geven. Dat gebeurt niet alleen op school, maar juist ook in de praktijk. Daar zien ze hoe iets gaat of werkt en hoe het gemaakt moet worden. Vaak zien we dan, als de opleiding is afgerond, dat de leerlingen bij Boogert in dienst komen en dat is alleen maar positief natuurlijk!

De leerlingen van Bouwmensen Zuid-West maakten enige tijd geleden een bijzonder project bij Bouwbedrijf Boogert.
Op de foto’s is te zien hoe het wijnvat er eerst uitzag. De leerlingen hebben het vervolgens gereedgemaakt, het aftimmerwerk gedaan en er een mooi eindresultaat van weten te maken. Het wijnvat is geïsoleerd, de buitenkant is bekleed met potdekseldelen en ook de binnenkant ziet er nu keurig uit.
Samen bouwen aan een duurzame toekomst, kwam ook tijdens dit project weer naar voren. Er is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van restantmaterialen. Zo is er voor de constructie materiaal gebruikt uit een oude vissershaven. Ook de ronde vormen maakten het werk bijzonder en uitdagend!





